Termeni si Conditii

CONDITII GENERALE DE INCHIRIERE

Clientul este obligat sa citeasca cu atentie toate conditiile de inchiriere dupa care sa confirme acceptul acestora prin semnatura sa pe contract.

termenisiconditii-gabrianaro

VARSTA
Varsta minima pentru inchiriere de autoturisme este de 21 ani si o vechime de 3 ani.
Autoturismele se inchiriaza pe o perioada de minim 3 zile, existand posibilitatea predarii/preluarii si la hotelul unde clientii sunt cazati, la solicitarea acestora asigurandu-se si sofer.

DOCUMENTELE NECESARE
Permisul de conducere national/international, pasaportul sau cartea de identitate valabile.

PLATA
Plata se va efectua cash, prin transfer sau card bancar, la cursul BNR la ziua contractarii( + 3% diferenta curs valutar).
La inceputul inchirierii se va achita contravaloarea acesteia, precum si o GARANTIE, in funtie de autoturismul solicitat. Garantia va fi restituita la inapoierea autoturismului.

TRECEREA FRONTIEREI
Trecerea frontierei ROMANIEI este Permisa fiind obligatorie solicitarea in prealabil permisiunea de a circula in afara granitelor ROMANIEI.
Pentru inchirierea in afara granitelor ROMANIEI se practica alte tarife decat cele din lista.

TARIFELE
TAXE SUPLIMENTARA

Predarea-preluarea autoturismului in afara orelor de program (20:00-08:00) si se va plati o taxa a cate 10euro/predare/preluare indiferent de locatie.
In cazul pierderii cheilor sau actelor masinii se va aplica o taxa in functie de autoturismul inchiriat.
Se va percepe o taxa suplimentara pentru predarea autoturismului cu un exces de murdarie in suma de 30euro+tva/masina.

In cazul predarii/primirii autoturismului in incinta Aeroportului international Otopeni, se va aplica o taxa suplimentara.

SOFER ADITIONAL
Daca o a doua persoana intentioneaza sa conduca autoturismul, acestea trebuie sa fie prezent in momentul semnarii contractului, pentru a fi adaugat pe Contractul de inchiriere avand aceleasi obligatii cu prima persoana.

Nu se percep taxe suplimentare pentru un sofer aditional.
Pentru soferul al doilea ,aditional nu se percepe nici o taxa suplimentara.

TARIFELE
Tarifele sunt exprimate in EURO/zi si au incluse asigurarea obligatorie RCA si CASCO ( inclusiv furt intern) cu o FRANSIZA de 200eur.
Incluzand o limita de 400Km/zi si dupa 3 zile Km NELIMITATI. Depasirea celor 400Km se vor taxa suplimentar cu 0.1 EURO/km. Perioada minima este de 24 ore. Dupa depasirea acestui interval se va taxa inca o zi de inchiriere.
ASIGURARILE
Inchirierea autoturismului include asigurarea obligatorie de raspundere civila si asigurare FULL CASCO (incluzand avarii si furt intern).Clientul este responsabil pentru toate daunele daca acestea au fost cauzate de:

Conducerea autovehicului sub influenta alcoolului sau a drogurilor;
Sustragerea de la testarea alcoolemiei de catre organele in drept;
Folosirea autovehicului in scopuri ilicite/ilegale (ex: furt, jaf, transport ilegal de bunuri sau obiecte,etc)
Daca autoturismul este condus de persoane neautorizate (sub limita de varsta acceptata, nedeclarate si nenominalizate in contractul de inchiriere, etc);
Daca actele autoturismului si cheile au fost lasate in masina in momentul furtului;
Neprezentarea la Organele de Politie in caz de orice avarie survenita autoturismului in timpul inchirierii, pentru obtinerea Procesului Verbal (in care sa fie specificata si alcoolemia), precum si autorizatia de reparatie.
In cazurile mentionate la literele a.b.c.d.e.f., clientul se obliga sa plateasca integral contravaloarea avariilor produse.
Clientul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Clientul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Clientul este raspunzator pentru avarierea sau furtul vehiculului Auto-Daya Rent-a-Car, in limitele unei sume maxime (franzisa).
DEPOZITUL DE GARANTIE
La preluarea autoturismului clientul este obligat la constituirea unui depozit de garantie in suma de 200eur/autoturism .Acest deposit reprezinta raspunderea limitata a clientului pentru avarii survenite in timpul inchirierii.

RASPUNDEREA CLIENTULUI
Cu o raspundere limitata a clientului, indiferent de vina, in caz de avarie sau pierderea masinii inchiriate sau a unor piese ale acesteia, este redusa la fransiza in valoare de 100 Euro/masina in cazul a achitarii

O garantie egala cu valoarea franzisei se achita la semnarea contractului (poate fi de asemenea blocata pe un card de credit) si se returneaza la predarea in bune conditii a autovehiculului.
Clientul este responsabil pentru valoarea integrala pentru daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor, spatiului interior al vehiculului si sub caroseria autoturismului.
ASISTENTA RUTIERA
Beneficiati de asistenta rutiera 24h/24 pe intreg teritoriul Romaniei.

PRELUARE SI PREDARE
Autoturismul este preluat de client cu rezervorul plin si in stare perfecta de functionare, urmand a fi predat in aceeasi stare.
Autoturismul se poate livra la cerere si la o alta destinatie la ridicare sau predare (alt oras) adaugandu-se o taxa de deplasare.
Nu se accepta nici un fel de reparatii sau interventii la autovehicul pe perioada de inchiriere, clientul fiind obligat sa anunte de urgenta agentul de inchirieri, care se obliga sa ia masuri de depanare auto sau orice tip de interventie. Marca anvelopelor va fi verificata la predarea autoturismului cat si la preluarea lui, inlocuirea lor de catre client fiind interzisa, in caz contrar se va taxa conform valorilor din lista.
Firma isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea oricarui autoturism solicitat prin rezervare on-line ori telefonic, daca la intalnirea cu clientul respectiv reprezentatul firmei are vreo suspiciune asupra scopului declarat al inchirierii ori a autenticitatii documentelor prezentate(BI, CI, PASS, CARNET DE CONDUCERE).

Taxa de drum (ROVIGNETA) este inclusa in pretul inchirierii.

Masina este echipata cu:
cheie masina, triunghi reflectorizant , stingator si vesta fluorescenta, certificat de inmatriculare, radiocasetofon, roata de rezerva, manivela, cric,cauciucuri conform sezon.